Prin folosirea Nitraginului obtineti recolte bogate cu sporuri semnificative de productie la culturile de soia, mazare,mazariche, fasole, lucerna,trifoi,lupin cu ajutorul bacteriilor simbiotice din familia Rhizobium. Folosind Nitraginul nu mai este necesara aplicarea ingrasamintelor chimice pe baza de azot.Produsul asigura, prin simbioza cu planta, cantitati de 100-125 kg N, respectiv 90-95 % din cerintele de azot ale plantei. Produsul contine cultura bacteriana pura in stare activa, specifica infectional unei singure specii de plante leguminoase, se prezinta in flacoane de 250 ml inchise cu dop filtrant de vata nehidrofila si dop de plastic; Cantitatea necesara pentru tratarea semintelor este de 4 flacoane/ha pentru samanta de soia, mazare, fasole, lucerna, trifoi si 3 flacoane/ha pentru tratarea semintelor de mazariche si lupin. In grupa biopreparatelor pentru agricultura tip Nitragin sunt incluse culturi pure industriale de bacterii radicole, specii sau rase pentru realizarea simbiozei la plantele leguminoase. Inoculate ca suspensie bacteriana pe seminte sau direct in sol, acestea determina formarea masiva, pe sistemul radicular, de nodozitati intens eficiente si indelungat active, cea ce se concretizeaza prin marirea potentialului de fixare biologica a azotului molecular si reducerea la minim sau excluderea fertilizarii cu azot. Procesele biochimice care se desfasoara in cadrul acestei simbioze se finalizeaza prin aparitia unor regulatori de crestere, mobilizarea fosfatilor, rezistenta la anumite micoze, cresterea continutului de proteine insotita de schimbarea raportului procentual dintre aminoacizii esentiali; totodata se mareste, in sol, rezerva de azot provenit din ciclul captarii biologice dupa recoltarea culturii. PREZENTAREA PRODUSULUI Fiecare sortiment de Nitragin contine cultura bacteriana pura in stare activa specifica infectional-simbiotic unei singure specii de plante leguminoase. Se livreaza in flacoane de 250 ml inchise cu dop filtrant de vata nehidrofila si dop de plastic. Continutul flaconului cuprinde substratul nutritiv (mediul de cultura pe agar-agar) si stratul bacterian de culoare alburie, de consistenta vascoasa, in grosime de 1-2 mm, care contine intre 40 – 100 miliarde de bacterii. Acest strat reprezinta partea activa (utilizabila) al fiecarui biofertilizant, pe cand mediul nutritiv care intretine viabilitatea bacteriilor, trebuie sa ramana pe cat posibil, intact in flacon in momentul scoaterii culturii bacteriene. SORTIMENTE SI NORME DE APLICARE Avem omologate si producem industrial 7 preparate biofertilizante tip Nitragin. Numarul de flacoane ce se aplica la cantitatea de samanta/ha, depinde de specia bacteriana si respectiv de planta:
- Nitragin soia – cultura bacteriana de Bradyrhizobium japonicum, 4 flacoane/ha.
- Nitragin fasole – cultura bacteriana de Rhizobium phaseoli, 4 flacoane/ha.
- Nitragin lucerna – cultura bacteriana de Rhizobium meliloti, 4flacoane/ha.
- Nitragin trifoi – cultura bacteriana de Rhizobium trifolii, 4 flacoane/ha.
- Nitragin mazare – cultura bacteriana de Rhizobium leguminosarum Pisum, 4 flacoane/ha
- Nitragin mazariche – cultura bacteriana de Rhizobium leguminosarum Vicia 3 flacoane/ha
- Nitragin lupin – cultura bacteriana de Bradyrhizobium lupini 3 flacoane/ha
MODUL DE APLICARE Pentru aplicarea preparatului prezinta importanta numai mucilagiul format pe suprafata mediului nutritv. Cu 2-3 ore inainte de folsire se scoate dopul de vata si se toarna apa curata pana la ¾ din capacitatea flaconului. Se agita bine flaconul pentru ca sa se desprinda mucilagiul si sa se amestece cat mai bine cu apa. Amestecul se toarna intr-un vas curat. Flaconul se clateste cu apa curata de mai multe ori pana se scoate tot mucilagiul. Stratul de agar nu este nevoie sa fie scos din flacon fiindca nu ajuta cu nimic la sporirea recoltelor. In vasul in care s-a strins tot ce s-a spalat din flacoane se mai adauga apa curata pentru a obtine o solutie cu care se trateaza semintele. Cantitatea totala de apa cu care se face solutia depinde de felul semintelor: – pentru tratarea a 120 -200 kg seminte mari (soia, mazare, fasole) sunt necesare 1,5 – 2 litri apa curata; pentru tratarea a 20 – 50 kg seminte mici (lucerna, trifoi ,mazariche) este necesar 1 litru de apa curata. Solutiile se pun intr-un aparat de stropit si se trateaza semintele care se lopateaza pentru uniformizarea tratamentului. Aplicarea produsului se va face cu 2-3 ore inainte de semanat la un loc ferit de razele soarelui. Inainte de semanat nu se aplica ingrasaminte pe baza de azot. Nu se aplica pe semintele tratate cu funcicide. MODUL DE PASTRARE Pentru mentinerea puritatii si a viabilitatii maxime, flacoanele se pastreaza pana in momentul folosirii in cutii de ambalaj, depozitate in incaperi racoroase, protejate de praf si de substante nocive volatile. Temperatura optima de pastrare este de 4-60C. Umiditatea din depozit si temperatura ridicata favorizeaza infectii, mai ales cu mucegaiuri. Viabilitatea maxima a culturilor bacteriene, in conditii normale de pastrare a flacoanelor este de 6 luni.
Fii primul care adaugi o recenzie la „NITRAGIN – BIOPREPARAT FERTILIZANT PENTRU SOIA, MAZARE,MAZARICHE, FASOLE, LUCERNA,TRIFOI,LUPIN”